Berichten zoeken

Oude Geneeswijze Vanuit Oosterse Cultuur

Het is bij deze acupunctuur praktijk in Nijmegen de bedoeling om de balans in energie te herstellen. Het gaat uit vanuit een balans tussen Yin en Yang energie.

Verschillende van deze energiebanen zijn verbonden met verschillende organen en delen van het lichaam. Wanneer je dus klachten hebt een bepaald deel van je lichaam kun je de energiebanen die gekoppeld zijn aan deze delen weer in balans brengen door gebruik te maken van bepaalde drukpunten die deze energiebanen beïnvloeden.

De positie van deze drukpunten is zeer gevoelig. Het is dus belangrijk om samen te werken met iemand die ervaring heeft met acupunctuur.
 

Oosterste culturen

Oudere oosterse culturen zoals Chinese en de Indiase cultuur hebben door de jaren heen de kunst van acupunctuur bewaard. Nu dat de westerse wereld steeds meer openstaat voor alternatieve geneeskunde wordt deze kennis steeds meer verkend. Soms worden er in combinatie met acupunctuur ook andere geneeswijzen toegepast om tot een goed eindresultaat te komen. Het draait bij acupunctuur vooral om het herstellen van de balans tussen Yin en Yang energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *