Berichten zoeken

De hacking cultuur in Nederland

Hackers staan in Nederland over het algemeen bekend als mensen met slechte bedoelingen. Dit komt denk ik vooral omdat je in het nieuws ook altijd negatieve dingen hoort over hackers.
 

White Hat vs Black hat

Eigenlijk zijn hackers gewoon computer nerds. Mensen die goed met computers kunnen omgaan. Alleen sommige mensen gebruiken deze technologie voor zelfzuchtige en egoïstische handelingen en andere gebruiken het puur voor de ontwikkeling en toegevoegde waarde ervan.

hacking-nederland-cultuur

Zo bestaat er in het Engels een term White hat en Black hat. In het Nederlands is dit ook wel te vertalen naar Witte hoed en Zwarte hoed. Deze term bestaat om duidelijk het verschil aan te geven tussen de verschillende stromingen in de hackers cultuur.

 

Hacking met sloten

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer hackers die het niet alleen bij digitale beveiligingssystemen houden. Maar het ook op zoeken in de fysieke wereld. In de echte wereld zijn er namelijk ook veel beveiligingssystemen die hackers als een uitdaging zien.

Animatie van hoe lockpicking werkt

Het is zelfs ook in Nederland een sport waarbij mensen bijvoorbeeld proberen om sloten te openen met behulp van een lockpick setje.

Grote kans dat je dit ook weleens in films hebt gezien maar zoals je kunt zien in het onderstaande filmpje is dit grotendeels klinkklare onzin!
 

Voor meer ondeugende onderwerpen, bekijk ook Purk.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *