Berichten zoeken

Camping cultuur

In Nederland zijn we groot fan van kamperen. In vergelijking tot andere landen is kamperen erg populair in Nederland. Er zijn dan ook veel kampeer winkels waar je allerlei handige spullen kunt kopen om zo luxe mogelijk te kamperen.

camping-cultuur-kamperen-tent
 

Een goede tent of caravan

Een van de dingen waar je beter niet op kan besparen als je wilt gaan kamperen is een tent of caravan. Aangezien je hier dagelijks veel gebruik van maakt is het wel degelijk verstandig om hierbij te kiezen voor kwaliteit. Ook al is dit misschien wat duurder. Je zult er geen spijt van krijgen tijdens het kamperen.
 

Cultuur onder kampeerders

Wat mij altijd erg fascineert wanneer ik op een camping sta is de onderlinge verbondenheid tussen de kampeerders. Iedereen zeg gedag tegen elkaar en er heerst een camping cultuur.

Iedereen voelt zich verbonden met elkaar, niet alleen omdat je slechts enkele meters van elkaar vandaan slaapt en je dus redelijk afhankelijk van elkaar ben qua veiligheid. Maar ook omdat iedereen op die camping ervoor gekozen heeft om daar te zijn. Je hebt dus al iets heel erg vergelijkbaars. Vergelijkbare normen en waarden, een gedeelte passie voor kamperen. Iedereen kiest ervoor om daar te zijn en dat brengt een bepaalde saamhorigheid.

Aangezien de meeste mensen op een camping zijn om te ontspannen. Heerst er dus ook een zeer ontspannen en plezante sfeer op een camping. Iedereen komt daar om tot rust te komen van hun drukke dagelijkse bestaan in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *